Van aanmelding tot rijbewijs

Hoelang een opleiding gaat duren is van twee factoren afhankelijk.

  • Ten eerste zal het afhangen van het aantal lessen die een leerling nodig blijkt te hebben, dit is natuurlijk ook afhankelijk van de aanleg die een leerling heeft voor het autorijden
  • De tweede factor die de duur van de opleiding bepaald is de frequentie waarmee gereden gaat worden.

Een aantal weken voor het eigenlijke examen kan een kandidaat een Tussen Tijdse Toets (proefexamen) doen. De TTT wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Dit kan de zelfde examinator zijn, dan die het examen gaat afnemen.

De TTT biedt een aantal voordelen: Op de eerste plaats heb je de hele examenprocedure al eens mee gemaakt. Je hebt al eens mogen "proeven" aan de "examenspanning". De route die tijdens de TTT wordt gereden is van gelijk moeilijkheidsniveau als het rijexamen, je weet dus na afloop waar nog aan gewerkt moet worden.Als je tijdens de TTT beide bijzondere verrichtingen voldoende hebt uitgevoerd hoef je tijdens je examen geen bijzondere verrichtingen meer te doen. De slagingspercentages bij kandidaten die de TTT wel deden, liggen dan ook beduidend hoger dan bij de kandidaten die de TTT niet deden. Toch zullen wij individueel bekijken en adviseren of een TTT meerwaarde heeft voor de betreffende kandidaat.De laatste stap op weg naar je rijbewijs is het rijexamen.